bloggrabatt

barabara leksaker leksaker!!!!

Vi skriver och visar oändligt mycket om billiga leksaker i vår butik på lajbansson leksaker. Nu tycker vi det är dax för lite information om leksaker och dess historia. Vi har hittat en del gobitar från Engelska Wikipedia och ”saxat” lite information o om just leksaker och leksakstrender.

Vissa leksaker, som Barbiedockor och soldater uppfattas ofta som mer acceptabelt att ett kön lekmer mer med än det andra. Det har uppmärksammats av forskare som gjort studier på barn så unga som 18 månader visar att dom gör selektiva val.

Att leka med leksaker för det motsatta könet medför ibland negativa konsekvenser från föräldrar eller barn. Under de senaste åren, främst i västvärlden såg man ner på pojkar som lekte med  leksaker som ursprungligen avsedda för flickor. Däremot flickor som lekte med leksaker som ursprungligen var avsedda för pojkar vart det däremot inte samma reaktion.

Med leksaker som består av en så stor och viktig del av människans uppväxt och tillvaro, är det rimligt att leksaksindustrin skulle få en betydande ekonomisk effekt. Försäljning av leksaker ökar ofta runt helger där presenter och kalas är en tradition. Några av dessa fler högtider är julen och påsken.

År 2005 uppgick leksaksförsäljningen i USA ungefär $ 22900000000. pengar som satsas på barn i åldrarna 8 och tolv enbart uppgår till cirka $ 221.000.000 per år i USA.

Under senare år har många leksaker har blivit mer komplicerad med ljus och ljud i ett försök att vädja till barn som normalt samlas och umgås runt tv och Internet. Enligt Mattels VD, Neil Friedman, är innovation nyckeln i leksaksindustrin och för att lyckas måste man skapa ett” wow ”ögonblick för barnen genom att designa leksaker som är roliga och har innovativa funktioner och utnyttjar ny teknik och engagerande innehåll.”

I ett försök att minska kostnaderna har många massatillverkare av leksaker lokaliserat sina fabriker i områden där lönerna är lägre. 75% av alla leksaker som säljs i USA, till exempel, tillverkas i Kina. Frågor som strömavbrott, leverans av råvaror, utbudet av arbetskraft och höja lönerna  påverkar områdena där fabrikerna ligger. Många traditionella leksaker  har tappat försäljning till TV-spel i flera år. På grund av detta har en dom traditionella leksakerna fått ge vika för elektroniska spel.

Etiketter: , , ,

13 kommentarer till “barabara leksaker leksaker!!!!”

  1. Sean skriver:

    Milton skriver:

    Arnold skriver: