bloggrabatt

/

Alfons Åberg

Vår populära sagofigur Alfons Åberg som numera inte bara finns i bokform utan även som ryggsäck, spel, Memo och andra barnartiklar. Du köper dina Alfons åber Leksaker här.

alfonsloggo

Lite kort information om Alfons Åberg. Alfons Åberg är en litterär figur och huvudperson i en serie barnböcker skrivna av den svenska författaren Gunilla Bergström. Alfons Åberg är en liten, ganska vanlig kille, som bor med sin pappa i Sverige.  Då han är i dom mindre åren har han en låtsaskompis vid namn Mållgan, som bara han kan se, hans hemliga kompis som han själv säger. Senare, i lekskoleåldern, får han riktiga vänner som Milla och Viktor, dom blir hans bästisar förutom Mållgan som alltid kommer att vara hans hemliga bästis som ingen anna känner till . Han har även en katt som heter Pussel. Den katter tycker Alfons mycket om. Den första Alfons-boken, Godnatt, Alfons Åberg, kom ut 1972.

vi har massor av barnböcker med Alfons Åberg på Lajbansson leksaker. Välkommen in till oss och se vårt stora sortiment av barnböcker från kända Svenska författare.